Wat kunnen wij voor u doen?

Consult

Het eerste consult duurt meestal een half uur. Wij bespreken de klachten van uw hond of kat met u en voeren een lichamelijk onderzoek uit.
 Bij een deel van de dieren is door de eigen dierenarts al vastgesteld wat er precies aan de hand is. In deze gevallen zal de operatie vrijwel altijd op dezelfde dag worden uitgevoerd.

Soms is van te voren niet helemaal duidelijk wat er precies aan de hand is. In dat geval zullen we bij het eerste consult proberen een exacte diagnose te stellen. Daarvoor zal soms extra onderzoek nodig zijn, bijvoorbeeld röntgenfoto’s of biopten voor weefselonderzoek. Ook kan er besloten worden tot echografisch onderzoek door de radioloog. Wij proberen zoveel mogelijk het aanvullend onderzoek tijdens of direct na het consult te laten plaatsvinden. De meeste honden en katten worden op de dag van het eerste consult geopereerd. 
Meestal mag uw dier op de dag van operatie weer mee naar huis.

Voor de operatie bespreken wij, voor zover mogelijk, met u wat de operatie precies inhoudt, wat de verwachtingen zijn, enz. Het is ook mogelijk dat pas tijdens het uitvoeren van de operatie blijkt wat er precies aan de hand is. Indien nodig overleggen wij op dat moment nog een keer met u. 

Uw hond of kat mag meestal dezelfde dag weer mee naar huis. Dat wordt direkt na de operatie met u overlegt, als wij u bellen over het verloop de operatie.

​Veel voorkomende operaties
 

Anesthesie

Bij iedere patiënt kiezen wij een passende anesthesie. Hierbij houden wij rekening met
  • het soort operatie
  • de leeftijd van uw hond of kat
  • de gezondheidstoestand
  • ervaringen met eerdere anesthesieën.
Wij gebruiken moderne anesthetica die zijn zeer veilig zijn. Als de operatie klaar is kan de werking weer snel opgeheven worden. Natuurlijk zorgen wij ook voor een goede pijnbestrijding tijdens en na de operatie.

Bij alle operaties bewaken wij de patiënt tijdens de voorbereiding en de ingreep door de hart- en longfunctie voortdurend te meten. Onze voorbereidingsruimte en operatiekamer zijn uitgerust met moderne bewakingsapparatuur die bij iedere patiënt aangesloten wordt. Wij zorgen bij alle patiënten voor automatische beademing zodat er geen enkel gevaar bestaat op een ademstilstand.

 

​Opname

Voor een deel van de dieren is het verstandig dat ze wat langer opgenomen worden. Dit wordt vooral bepaald door de ernst van de aandoening en het verloop van de operatie. Meestal is dit van te voren bekend en bespreken wij dit vooraf met u. Tijdens de opname periode is er altijd verplegend personeel en een dierenarts (of specialist) aanwezig.  
 
 

Nazorg

Als uw dier naar huis mag, krijgt u een nazorgformulier mee. Wij bespreken dit met u als uw dier komt halen. Alle belangrijke zaken voor een goede nazorg worden schriftelijk aangegeven. Als uw dier medicijnen nodig heeft voor de nabehandeling, komt dit vanzelfsprekend ook aan de orde. Alle dieren krijgen voldoende pijnstillers mee naar huis.  
 

Deel deze pagina