MCD Masterclass 2.0

Meld je nu aan voor de geheel vernieuwde masterclass van 2019!
 

Je patiënt overleggen met de specialist

Heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt? Een mogelijkheid om complexe patiënten te overleggen met de specialist? Onder leiding van een specialist bespreken we jouw casus. We bespreken een casus die je zelf indient. Patiënten waarover je van mening verschilt met je collega, casussen waarin je vastloopt. Samen kijken we hoe je verder kan.


 

MCD Masterclass 2.0 voor alle dierenartsen

Na het succes van de MCD Masterclass voor pas afgestudeerde dierenartsen is er nu de MCD Masterclass 2.0: bij de masterclass staat het reflecteren op het eigen handelen en het leren van de kennis en ervaringen van collega's centraal. Samen met je collega dierenartsen bespreek je hoe je kennis in de praktijk toepast en vergelijkt dit met hoe anderen dit doen.

De MCD Masterclass 2.0 is toegankelijk voor alle dierenartsen, jong en oud, pas afgestudeerd tot zeer ervaren. Kom vooral naar de avonden waar jouw kennis wat opgefrist moet worden. Inschrijven kan voor één of meerdere avonden. Per avond ontvangen we circa 10 deelnemers.
 

Programma

Als deelnemer neem je patiëntverslagen, (röntgen)foto's en laboratoriumuitslagen mee. De casussen zijn afgestemd op het specialisme van de avond. Nadat je de casus gepresenteerd hebt, werken de aanwezigen onder leiding van de aanwezige specialist de casus verder uit.
  • we bespreken dieren die je onder behandeling hebt en waar je vragen over hebt: hoe je verder moet of waar je van mening verschilt met je collega.
  • maak ter voorbereiding een korte samenvatting: wat is de probleemlijst (objectief probleem, startdatum/stopdatum).
  • neem uitslagen/foto's mee
De avond wordt geleid door één van de specialisten van het MCD, een internist, radioloog, dermatoloog, oogarts, chirurg of spoedarts.
 

Data

De volgende data staan gepland voor 2019. Je kan je voor één avond of naar wens voor meerdere specialismen opgeven.
 
Datum Afdeling
Donderdag 14 maart Orthopedie
Donderdag 4 april = VOL* Interne Geneeskunde
Donderdag 16 mei = VOL* Radiologie
Donderdag 20 juni Chirurgie
Donderdag 26 september = VOL* Oogheelkunde
Donderdag 7 november Dermatologie
Donderdag 12 december = VOL* Spoed

De masterclasses staan gepland op donderdagen tussen 19.00 en 21.00 uur. Vanaf 18.30 uur ben je welkom om vooraf mee te eten. Uiteraard wordt er ook in de loop van de avond gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers.

* Bij veel interesse, organiseren we mogelijk een tweede avond. Stuur ons gerust een mail, dan houden we je op de hoogte van een nieuwe datum.
 

Gratis

Aan de MCD Masterclass 2.0 zijn geen kosten verbonden.
Mede dankzij sponsoring van:
 Aanmelden

Je kunt je nu inschrijven voor de MCD Masterclass 2.0, voor één avond of naar wens voor meerdere specialismen. Stuur voor meer informatie én aanmelden een mail naar Maaike Zeissink: m.zeissink@mcvoordieren.nl of download hier de informatiebrief: Informatiebrief MCD Masterclass 2.0.
 

Locatie

De Masterclass wordt op het Medisch Centrum voor Dieren, Isolatorweg 45, Amsterdam. Zie route.

Deel deze pagina