Over ons

Een algemeen chirurg voert operaties uit aan de "weke delen". Hieronder vallen operaties aan hoofd en hals, borstholte, buikholte, het gebied rond de anus en de ledematen.
Operaties aan de wervelkolom, gewrichten en botten worden door de orthopedisch chirurg uitgevoerd.

 

Het consult

Het eerste consult duurt meestal een half uur. Wij bespreken de klachten van uw hond of kat met u en voeren een lichamelijk onderzoek uit.
 Bij een deel van de dieren is door de eigen dierenarts al vastgesteld wat er precies aan de hand is. In deze gevallen zal de operatie vrijwel altijd op dezelfde dag worden uitgevoerd.

Soms is van te voren niet helemaal duidelijk wat er precies aan de hand is. In dat geval zullen we bij het eerste consult proberen een exacte diagnose te stellen. Daarvoor zal soms extra onderzoek nodig zijn, bijvoorbeeld röntgenfoto’s of biopten voor weefselonderzoek. Ook kan er besloten worden tot echografisch onderzoek door de radioloog. Wij proberen zoveel mogelijk het aanvullend onderzoek tijdens of direct na het consult te laten plaatsvinden. De meeste honden en katten worden op de dag van het eerste consult geopereerd. 
Meestal mag uw dier op de dag van operatie weer mee naar huis.


Tarieven

Onze baliemedewerksters kunnen u bij het maken van een afspraak voorlichten over de te verwachten kosten. Omdat op dat moment nog niet duidelijk is welke onderzoeken en behandeling precies nodig zullen zijn, betreft dit slechts een schatting. 

Er wordt in alle gevallen een consult in rekening gebracht. Na het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek wordt een onderzoeks- en/of behandelplan gemaakt. Voor het aanvullend onderzoek en de behandeling kan dan een kostenschatting gemaakt worden. Deze schatting is gebaseerd op een normaal verloop van de verrichtingen. De kosten worden berekend op basis van de operatietijd en gebruikte materialen. Omdat er soms onvoorziene omstandigheden optreden, is het vooraf niet altijd mogelijk precies te vertellen hoe hoog de rekening zal zijn.

U kunt natuurlijk zelf tijdens het consult vragen naar een kostenschatting. 
 

Deel deze pagina