Spoedkliniek voor Dieren Amsterdam

De Spoedkliniek verzorgt de avond-, nacht - en weekenddiensten voor andere dierenartsen uit Amsterdam en omstreken.
 
De spoedkliniek kunt u het beste vergelijken met de huisartsen post of EHBO post in het ziekenhuis. De Spoedkliniek vormt samen met de Specialistenkliniek het Medisch Centrum voor Dieren: hét ziekenhuis voor uw dier.

In de opname-afdeling van het Medisch Centrum voor Dieren worden huisdieren 7 dagen per week, 24 uur per dag verzorgt.

Er is altijd een dierenarts en/of assistent aanwezig.De Spoedkliniek is in 1993 opgericht door 25 Amsterdamse dierenartsen. Zij merkten dat het doen van weekenddiensten te zwaar was. Na het doen van een avonddienst of nachtdienst was het onmogelijk om de volgende dag op een verantwoorde manier te werken. 

Inmiddels zijn er ruim 60 dierenartspraktijken aangesloten bij de Spoedkliniek.
 

Weekenddienst, avond- en nachtdienst 

Patiënten van deze aangesloten dierenartspraktijken kunnen bij de Spoedkliniek terecht als hun eigen dierenarts gesloten is.

Ook patiënten van dierenartsen die niet-aangesloten zijn kunnen worden doorverwezen naar de Spoedkliniek. Dit gebeurt met name als uw zieke dier zorg nodig heeft die uw eigen dierenarts niet zelf kan bieden. Om een goede overdracht te doen, kan de verwijzend dierenarts het best zelf de Spoedkliniek bellen.
 

Dierenarts-specialisten

Als uw hond of kat met spoed geholpen moet worden door een dierenarts-specialist, kan uw dierenarts overleggen met onze receptie / spoedarts.
 

Maak altijd een afspraak.

Help ons goed te plannen en voorkom op die manier onnodige wachttijden*.  Maak een afspraak op 020-7.400.600

* het kan voorkomen dat een ander dier zieker is dan uw huisdier en dat we onze planning moeten omgooien. Voor die momenten bieden u gratis koffie, lectuur en wifi. Wij danken u voor uw begrip. 

Klik hier voor de route beschrijving 
 

Lees verder

Deel deze pagina