Vacature Oproep Paraveterinair afdeling Spoed

De functie

Als paraveterinair van de afdeling spoed van het Medisch Centrum voor Dieren weet je nooit wat de dienst zal brengen. Saai is het zelden. Eén ding is zeker: werken bij de spoed draagt bij aan de ontwikkeling van jouw veterinaire kennis en kunde. Wij leiden je op en geven je skills mee die het verschil kunnen maken tijdens je werk in de eerste lijn.

Als oproep paraveterinair werk je bij onze spoedpoli of -opname: overdag, ’s avonds of in het weekend. Het aanbod van patiënten is zeer divers en beslist uitdagend. Je werkt samen met ervaren paraveterinairen zodat je als collega’s van elkaar kunt leren. Je werkt extra naast de bestaande bezetting op momenten dat het druk is. Zo draag je niet de primaire verantwoordelijkheid, maar draag je wel bij aan het verlenen van een optimale patiëntenzorg.

Wij zoeken paraveterinairen die willen groeien in hun kennis en kunde. We hebben een vaste groep paraveterinairen die verantwoordelijk zijn voor de 24/7 opname en de spoedopvang. Naast deze vaste groep zoeken we enthousiaste paraveterinairen die naast hun huidige baan aan de slag willen in een specialistische dierenkliniek om hun kennis en kunde bij te spijkeren. Zo vormen we een team dat optimaal kan worden aangepast aan het aanbod spoedpatiënten.
 

Over ons – MCD-AniCura

Het Medisch Centrum voor Dieren is een spoed- en specialistenkliniek voor dieren. We zijn als spoedkliniek ontstaan in 1993 op het initiatief van ongeveer 25 dierenartsen. De ruimte die zij gebruikten stond overdag leeg. Daar zijn overdag steeds meer specialisten hun praktijk begonnen. Zo zijn we uitgegroeid tot het huidige Medisch Centrum voor Dieren. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de opname (24/7) en de spoedopvang (buiten openingstijden van verwijzende dierenklinieken). Er werken meer dan 50 mensen op onze afdeling, waaronder 22 dierenartsen. Spoedpatiënten worden optimaal geholpen door het spoedteam en het team van specialisten: radiologen, internisten, chirurgen, dermatologen, orthopeden en oogartsen. Wanneer nodig wordt er een specialist opgeroepen vanuit de 24/7 achterwacht. Dit is in het voordeel van de patiëntenzorg, maar ook in het voordeel van je eigen ontwikkeling als paraveterinair.
 

Wie zoeken wij?

Enthousiaste paraveterinairen die staan te springen om te groeien als paraveterinair. Deze groei wordt gestimuleerd door het type patiënten, door de zorg die ze in de opname nodig hebben, door de samenwerking met ervaren collega’s, door ons uitgebreide interne onderwijs en door de samenwerking met onze Europees erkend specialisten. Meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht houden geeft je energie. Onder druk blijf jij altijd rustig en klantgericht.
 

Wat bieden wij?

Een contract van 0 tot vast aantal uren op flexibele basis: je werkt alleen wanneer het voor jou uitkomt (van meerdere keren per week tot maar één keer per maand). Wij zorgen ervoor dat je kunt leren wat je graag wilt leren zoals: praktische vaardigheden (bijvoorbeeld bloedprikken en infusen aanleggen), bloedtransfusies, kaliumcorrecties etc. We hebben een uitgebreid aanbod van intern onderwijs dat gegeven wordt door onze specialisten en waar je kosteloos aan kan deelnemen. De onderwerpen die we onderwijzen bestaan o.a. uit: beoordelen röntgenfoto’s van spoedpatiënten, buikecho’s van spoedpatiënten (bijv. herkennen vrij vocht), acute jeuk, acute oorontstekingen, spoedchirurgie, spoedopvang internistische patiënten (bijv. ketoacidose bij diabetes), intensieve zorg, oogheelkundige spoedgevallen, agressief verlopende oogziekten, orthopedische spoedpatiënten, verbandleer etc. De CAO dierenartsenpraktijken is het uitgangspunt voor salariëring en arbeidsvoorwaarden, daarnaast ook voor pensioenopbouw.Interesse?

Ben jij de paraveterinair die wij zoeken? Dan is werken bij de afdeling spoed van het MCD beslist iets voor jou. Stuur je motivatiebrief en CV naar vacatures@anicura.nl. Of stuur een mail als je meer vragen hebt.

Deel deze pagina