Vacature Praktijkhulp bij de Spoedkliniek

De functie

Als praktijkhulp bij de Spoedkliniek van het MCD weet je nooit wat de dienst zal brengen. Saai is het zelden. Eén ding is zeker: werken in de spoed zorgt voor een grote stap vooruit in de ontwikkeling van jouw veterinaire kennis en kunde.

Als spoed praktijkhulp werk je in onze spoed poli of opname: overdag, in de avond, in het weekend of in de nacht. Het aanbod van patiënten is zeer divers en beslist uitdagend. Je werkt tegelijkertijd met ervaren paraveterinairen en dierenartsen zodat je als collega’s van elkaar kunt leren. Je werkt extra naast de bestaande bezetting op momenten dat het druk is. Zo draag je niet de primaire verantwoordelijkheid, maar draag je wel bij aan het verlenen van een optimale patiëntenzorg.

Als praktijkhulp ben je de rechterhand van de paraveterinair. Je zorgt ervoor dat de opname en de polikamers schoon zijn, je helpt met het uitlaten van opname dieren en je zorgt ervoor dat deze dieren eten/drinken en een schoon hok hebben. Als praktijkhulp neem je de klussen op waar de paraveterinair geen tijd voor heeft. Dit werk is van onschatbare waarde voor een goed verloop in de opname. Het werken als praktijkhulp biedt een mooie kans om te leren van collega paraveterinairen en dierenartsen over het wel en wee van de diergeneeskunde in een dierenziekenhuis. Er zijn altijd mogelijkheden 
 

Over ons – MCD-AniCura

Het Medisch Centrum voor Dieren is een spoed- en verwijskliniek voor dieren. We zijn als spoedkliniek ontstaan in 1993 op het initiatief van ongeveer 25 dierenartsen. De ruimte die zij gebruikten stond overdag leeg. Daar zijn overdag steeds meer specialisten hun praktijk begonnen. Zo zijn we uitgegroeid tot onze huidige kliniek. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de opname (24/7) en de spoed (buiten openingstijden van verwijzende dierenklinieken). Er werken meer dan 50 mensen op onze afdeling, waaronder 20 dierenartsen. Spoedpatiënten worden optimaal geholpen door het spoedteam en het team van specialisten: radiologen, internisten, chirurgen, dermatologen, orthopeden en oogartsen. Wanneer nodig wordt er een specialist opgeroepen vanuit de 24/7 achterwacht.
 

Wie zoeken wij?

Studenten uit de veterinaire sector die graag hun praktijkervaring willen vergroten door te werken in een dierenziekenhuis. Meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht houden geven je energie. En het werken met dieren is een passie. 
 

Wat bieden wij?

Een 0-uren contract op flexibele basis: je werkt alleen wanneer het voor jou uitkomt. Wij zorgen ervoor dat je kunt leren wat je graag wilt leren. 


Interesse?

Ben jij de praktijkhulp die wij zoeken? Dan is werken bij de spoed van het MCD beslist iets voor jou. Stuur je motivatiebrief en CV naar Vlasta Jonges: vacatures@mcvoordieren.nl. Of stuur een mail als je meer vragen hebt.

Deel deze pagina