Vacature Spoedpoli Dierenarts

De functie

Als dierenarts van de spoedpoli weet je nooit wat de dienst zal brengen. Saai is het zelden. Eén ding is zeker: werken op de spoedpoli zorgt voor een grote stap vooruit in de ontwikkeling van jouw veterinaire kennis en kunde. Wij leiden je op en geven je skills mee die het verschil maken tijdens je werk in de eerste lijn.

Als spoedpoli dierenarts werk je in onze eerstelijns spoedpoli: in de avond of in het weekend (kun je zelf kiezen). Het aanbod van patiënten is zeer divers en beslist uitdagend. Je werkt tegelijkertijd met een ervaren spoed dierenarts zodat je als collega’s van elkaar kunt leren. In de poli werk je altijd samen met 1 ervaren paraveterinair.

Wij zoeken (pas afgestudeerde) dierenartsen die willen groeien in hun kennis en kunde. We hebben een vaste groep dierenartsen die verantwoordelijk zijn voor de 24/7 opname en de spoed. Naast deze vaste groep zoeken we enthousiaste eerstelijns dierenartsen die naast hun huidige baan aan de slag willen in een specialistische dierenkliniek om hun kennis en kunde bij te spijkeren.
 

Over ons – MCD-AniCura

Het Medisch Centrum voor Dieren is een spoed- en verwijskliniek voor dieren. We zijn als spoedkliniek ontstaan in 1993 op het initiatief van ongeveer 25 dierenartsen. De ruimte die zij gebruikten stond overdag leeg. Daar zijn overdag steeds meer specialisten hun praktijk begonnen. Zo zijn we uitgegroeid tot onze huidige kliniek. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de opname (24/7) en de spoed (buiten openingstijden van verwijzende dierenklinieken). Er werken meer dan 50 mensen op onze afdeling, waaronder 22 dierenartsen. Spoedpatiënten worden - naast jou als spoed poli arts - optimaal geholpen door een team van specialisten: radiologen, internisten, chirurgen, dermatologen, orthopeden en oogartsen. Als spoedpoli dierenarts kun je op alle momenten overleggen met één van onze specialisten. Wanneer nodig wordt er een specialist opgeroepen vanuit de 24/7 achterwacht. Dit is in het voordeel van de patiëntenzorg, maar ook in het voordeel van je eigen ontwikkeling als dierenarts. 
 

Wie zoeken wij?

Enthousiaste dierenartsen die staan te springen om te groeien als dierenarts. Deze groei wordt gestimuleerd door het type patiënten, door de samenwerking met ervaren collega’s, door ons uitgebreide interne onderwijs en door de samenwerking met onze Europees erkend specialisten. Meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht houden geven je energie. En onder druk blijf je altijd rustig en klantgericht. Ook als je net bent afgestudeerd als dierenarts ben je meer dan welkom. 


Wat bieden wij?

Een contract van 0 tot vast aantal uren op flexibele basis: je werkt alleen wanneer het voor jou uitkomt (van meerdere keren per week tot maar één keer per maand). Wij zorgen ervoor dat je kunt leren wat je graag wilt leren. We hebben een uitgebreid aanbod van intern onderwijs welke gegeven wordt door onze specialisten waar je zonder kosten aan kunt deelnemen. De onderwerpen die we onderwijzen vallen o.a. in de volgende groepen: beoordelen röntgenfoto’s van spoedpatiënten, buikecho’s van spoedpatiënten (bijv. herkennen vrij vocht), acute jeuk, acute oorontstekingen, spoedchirurgie, spoedopvang internistische patiënten (bijv. ketoacidose bij diabetes), intensieve zorg, oogheelkundige spoedgevallen, agressief verlopende oogziekten, orthopedische spoedpatiënten, verbandleer etc. De CAO dierenartsenpraktijken is het uitgangspunt voor salariëring en arbeidsvoorwaarden, daarnaast ook voor pensioenopbouw


 

Interesse?

Ben jij de dierenarts die wij zoeken? Dan is werken bij de Spoedkliniek van het MCD beslist iets voor jou. Je kunt gemakkelijk contact met ons opnemen door te mailen naar vacatures@mcvoordieren.nl (CV + motivatiebrief komen later wel). 

Deel deze pagina